MSS Data AB

MSS-Bilverkstad

Bokhållaren Bilverkstad är ett verkstadsprogram (administrativt system) för allbilverkstäder (ej märkesbundna bilverkstäder) och MC verkstäder.

Allbilverkstan krav
Bilverkstäder har flera specifika krav på sina verkstadsprogram som inte finns i dagens standardprogram (som Visma/SPCS, Hogia, Fortnox m.fl) och det finns endast ca 5-6 specialiserade verkstadsprogram (Infoflex, Winassist m.fl.). Eftersom dessa är förhållandevis stora, dyra och komplexa passar dessa inte den mindre allbilverkstaden vilket gör att många mindre bilverkstäder ändå använder sig av enkla standardprogram, trotts dess brister.

MSS-Bilverkstad är lösningen
på allbilverkstans behov av ett modernt, enkelt och framför allt pedagogiskt administrativt dataprogram till ett pris som motsvarar de enkla standardprogrammen.

En internettjänst med en unik prismodell

MSS Bilverkstad kostar inget att ladda ner utan du betalar bara för den tid du använder. Kostnaden är bara 300kr/månad för grundmodulen med obegränsat antal av arbetsordrar/ fakturor/ kontantnotor. Komplettera med med de tilläggsmoduler ni behöver (se nedan). Självklart ingår också automatiska program-uppdateringar, säkerhetskopiering och support (molntjänster dvs via internet).

Klicka här så visas en kort demonstration av MSS-Bilverkstad

Ladda ner en demo av MSS-Bilverkstad

Prislista på tillägsmoduler

Funktioner i MSS-Bilverkstad

Nedan listas några exempel på de bilverkstads-anpassade funktioner som ingår i MSS-Bilverkstad (saknas i standardprogram som Visma/SPCS, Hogia, Fortnox m.fl):

Självklart ingår också alla standardfunktioner som ska finnas i ett modernt faktureringssystem såsom;

Komplettera med tilläggsmoduler

MSS Bilverkstad är moduluppbyggt och du kombinera med de tilläggsmoduler du behöver och anpassa därmed program och kostnad till din verkstads behov.
Kicka på respektive modul för att läsa mer.

Prislista gällande MSS-Bilverkstad

Beställ MSS-Bilverkstad

Överföring från befintligt system
Vill du överföra kund- och artikeldata från ditt befintliga system så kan vi ordna detta Kontakta oss för ett kostnadsförslag.

Debitering av förbrukningsmaterial

Vid en service eller reparation förbrukar fordonsverkstan en hel del förbrukningsmaterial. Småbelopp som inte enskilt kan läggas upp på fakturan. Därför missar många mindre fordonsverkstäder att ta betalt för detta.

För att underlätta att debitera för förbrukningsmaterial finns en branschstandard som ger fordonsverkstaden rätt att schablonmässigt debitera ca 5% av arbetskostnaden. MSS-Bilverkstad beräknar och debiterar automatiskt för förbrukningsmaterial enligt denna schablon. Det kan innebära mellan 50-200 kr mer per faktura.

Beskrivning av tilläggsmodulerna

Inläsningsmodul av prislistor från reservdelsleverantörer
Med denna modul har du alltid tillgång till det aktuella sortimentet med priser från dina vanligaste reservdelsleverantörer. Det unika med vår tjänst är att vi underhåller dina leverantörsprislistor i bakgrunden via internet dvs du behöver inte själv hantera prisuppdateringar (dvs ladda ner och läsa in prislistorna).

Paketpris/kostnadsförslag (Offert)/Fakturamall
Denna tilläggsmodul innehåller 2 funktioner

med Kostnadsförslag / offert kan du enkelt skapa och ge din kund ett  kostnadsförslag på reparationen. Om kunden antar kostnadsförslaget omvandlar du den direkt till en arbetsorder. Skillnaden mot en arbetsorder är att ett kostnadsförslag är mindre styrd. Man kan använda en friare dokumentlayout, det sker inga lagerreservationer (om man har lagermodulen), den kan fritt ändra eller tas bort osv.

med paketpris / fakturamall kan du skapa färdiga mallar (paket) med de arbetsoperationer och reservdelar som ingår i ett standardiserat jobb t.ex alla deljobb och delar som ingår i en 2000 mila service. När en kund beställer en sådan service plockar du snabbt fram mallen (paketet) gör ev. kompletteringar och arbetsordern är klar.

Lagerhantering
Med lagerhanteringen håller du reda inte bara priset på dina reservdelar utan också hur många du har i lager och vad du behöver beställa för att kunna utföra de jobb som är inbokade. Korrekt lagervärdering enligt fifo ingår också.

Referenser

MSS-Bilverkstad har levererats till närmare 200 bilverkstäder och började utvecklas i mitten av 90-talet i samarbete med distributören Tre Funktioner (mest kända för sina manuella planeringstavlor).

Nedan finner du ett urval av alla de fordonsverkstäder som använder MSS-Bilverkstad. Kolumnen Tilläggsmoduler visar vilka av MSS-Bilverkstads tilläggmoduler kunden använder. Kolumnen Sedan år visar det år då MSS-Bilverkstad installerades hos kunden första gången.

Kund   Ort Tilläggsmoduler  Sedan år
Alfa Bil & Båt Sadelmakeri AB Stockholm   1999
AMA Maskin & Teknik AB Knivsta Lager 2001
Andersson och Larsson Bilservice Eslöv Kostnadsförslag 2009
Bromscenter AB Umeå Prislista 2000
Bussverkstan Landvetter AB Landvetter Lager, Kostnadsförslag, Nätverk 2003
Caravania Servicecenter AB Sundbyberg Prislista 1999
Ekström & Stoltz Bilservice AB Mjölby Lager, Bokföring, Nätverk 1999
Bjurholms Bilkompani AB Bjurholm Lager, Kostnadsförslag, Prislista, Bokföring 2000
Gebestans Bilplåt AB Sundbyberg Bokföring 1997
Generator & Startmotorservice Svärtinge Lager 2012
HL Hyr & Service AB Umeå Prislista 1999
Höganäs Bilservice AB Höganäs Lager, Prislista 2001
Kungsholms Bilservice AB (VAG)   Haninge Bokföring 1998
MC Bolaget Järfälla AB Järfälla Lager, Prislista, Nätverk 2005
Muscle Cars AB SÖDERTÄLJE Bokföring 2003
Simrishamns Bilservice HB Simrishamn Lager, Prislista, Bokföring, Nätverk 2000
Smällarens Bil & Skadeverkstad PERSTORP Lager, Kostnadsförslag, Prislista, Bokföring 1999
Urban & Reine Bilverkstad AB Grästorp Lager,Prislista, Kostnadsförslag, Bokföring, Nätverk 2000
Vikarbyns Bilel VIKARBYN Lager, Prislista, Bokföring 1999
Vägmaskinservice i Norrköping AB Norrköping Lager, Kostnadsförslag, Bokföring 1999
Wingestads Motorverkstad AB GAMLEBY Lager, Bokföring, Nätverk 2002